Ruokareseptit
Jätä kommentti

Hanhenjalkaconfit á la Pekka Terävä

Taittinger blogi2

6  hanhenjalkaa

1 kg hanhenrasvaa

6  asterix-perunaa

1 tryffeli

5 dl maitoa

100 g voita

100 g tatteja

100 g härkäpapuja

1 puntti lehtipersiljaa

3 dl portviinikastiketta

suolaa, merisuolaa, timjamia, valkosipulia ja valkopippuria

Leikkaa hanhenkoivista nivel pois. Laita 20 g merisuolaa kiloon koipia. Mausta timjamilla, valkosipulilla ja valkopippurilla ja kaada koipien päälle juokseva hanhenrasva. Kypsennä 90-asteisessa uunissa noin 8 tuntia.

Keitä perunat suolavedessä hitaasti miedolla lämmöllä. Pursota kypsät perunat siivilän läpi. Mausta suolalla, maidolla, voilla ja hienoksi hakatulla  tryffelillä.

Puhdista tatit ja paista voissa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Valmista lisäke: Hienonna lehtipersilja ja kuori härkäpavut. Ryöppää persilja sekä pavut ja sekoita tattien kanssa. Tarkista maku.

Lämmitä portviinikastike. Kokoa annos ja tarjoile.

Täydellinen pari Pekka Terävän hanhenjalkaconfitille on Taittingerin samppanja.  Kuiva, raikas, tyylikäs, energinen, pitkä; melonia, maitokaakaota, hasselpähkinää, kevyen kermainen rakenne.  Voidaan nauttia sekä aperitiivina että ruoan kanssa, mieluiten illallisella. Se on täydellinen pari vaalealle lihalle, sopii esimerkiksi kanttarellien kanssa valmistetulle lampaanlihalle, ravuille tai sienipiirakalle.

Resepti: Pekkä Terävä / Kuva: Mari Moilanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s