Ruokareseptit
Jätä kommentti

Joulusalaatti kinkulle ja kalkkunalle

8 hengellesommelier blogi

1 ps lehtikaalia

2 päärynää

150 g sinihomejuustoa

1 dl saksanpähkinöitä

1 dl kuivattuja taateleita

1/2 dl kuivattuja karpaloita

1 punasipuli

Kastike:

1/4 dl tummaa balsamicosiirappia

1/2 dl oliiviöljyä

ripaus suolaa

rouhaus mustapippuria

Pese lehtikaali. Poista lehtiruoti ja leikkaa kaali aivan ohuiksi suikaleiksi. Paahda saksanpähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes niiden pinta saa hieman väriä.

Leikkaa taatelit halki ja poista kivet. Murenna sinihomejuusto. Kuori päärynät, poista siemenkota ja leikkaa päärynä lohkoiksi. Leikkaa sipuli ohuksi renkaiksi.

Kokoa lehtikaali, sipulirenkaat ja päärynänpalat laakealle tarjoiluastialle. Murenna sinihomejuusto salaatin päälle ja koristele salaatti paahdetuilla pähkinöillä, karpaloilla sekä taateleilla. Sekoita kastikeainekset ja vie tarjolle salaatin kanssa.

Tarjoa salaatti kinkun ja kalkkunan lisukkeena.

Joulu on punaviinien kulta-aikaa, mutta myös valkoviinit sopivat joulupöytään. Valkoviineistä kannattaa valita hedelmäisiä, melko aromikkaita ja puhdaspiirteisiä viinejä.

Sommelier Selection Pinot Grigio Riesling on saksalainen kahden rypäleen sekoitus. Riesling lisää viiniin eloisuutta ja pituutta ja Pinot Grigio  antaa pehmeää hedelmäisyyttä. Sopii erinomaisesti graavilohen ja muiden kalaruokien kanssa Sommelier Selectionin hienostunut hedelmäisyys maistuu joulupöydässä alkuruokien parina!

Kuva ja resepti: Mari Moilanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s