Ruokareseptit
Jätä kommentti

Kylmäsavulohi-mätitartar lusikassa

jaume serra blogi

8 hengelle

150 g kylmäsavulohta

100 g muikunmätiä

50 g chorizo-makkaraa

3 kevätsipulin vartta

2 saaristolaisleivän palaa

roseepippuria

Lisäksi roseepippuria ja vesikrsassia koristeeksi ja voita leivänmurujen paistamiseen.

Murenna kaksi saaristolaisleivänpalaa muruiksi. Laita pannulle nokare voita ja paista leivänmuruja kokoajan sekoitellen, kunnes ne hieman rapeutuvat.

Pilko kylmäsavulohi, sipulinvarret ja chorizomakkari pieniksi kuutioksi. Siirrä pilkotut ainekset kulhoon ja lisää mäti sekä murskaa joukkoon hieman roseepippuria. Sekoita kevyesti.

Laita ruokalusikoiden pohjalle hieman paistettuja leivänmuruja ja päälle lusikallinen kylmäsavulohitartaria. Koristele vesikrassilla ja roseepippureilla.

Nauti alkupalana ja aperitiiviksi Cava Jaume Serra Brut.  Kuiva, pirteä, samalla aromaattisen pehmeä suuntuntuma, jossa pyöreyttä aromeihin tuo aavistus hiivaleipämäisyyttä, tuoreen hedelmäinen, makeaa limeä ja päärynää, hieno puhdas maku on keskitäyteläinen ja pitkä.

88 points/Wine Enthusiast ja Helsingin Sanomien Cava-testin voittaja

Kuva ja resepti: Mari Moilanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s