Massaman curry on thaimaalainen melko mieto punainen curryruoka. Lämmittää ihanasti kylminä iltoina ja on erinomainen pari valkoviinille. Tarjoillaan riisin kera.
Vinkki! Aasialaisten ja mausteisten ruokien kanssa sopii erinomaisesti raikkaat valkoviinit, jossa on hieman jäännössokeria. Esimerkiksi etelä-afrikkalainen False Bay Chardonnay.
Aloita valmistelut varmistamalla, että valkoviini on kylmässä! Ja sitten ainekset:
400 g broilerin rintafilettä
Rypsiöljyä broilerin paistamiseen ja soijaa maustamiseen
400 g kookosmaitoa
1 punainen tulinen chili
3 rkl punaista currytahnaa (esimerkiksi massaman curry)
2 rkl tamarindi maustekastiketta
2 rkl kalakastiketta
1 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
2 laakerinlehteä
3 perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
Kourallinen maapähkinöitä
Leikkaa broileri palasiksi. Ruskista palat pannulla öljyssä. Mausta miedosti soijalla.
Kuori porkkanat, sipulit ja perunat. Pilko porkkanat ohuehkoiksi viipaleiksi ja perunat neljään osaan. Sipulit pilkotaan lohkoiksi.
Kaada kookosmaito kattilaan. Sekoita rauhallisesti joukkoon kaikki mausteet sekä chili, josta on poistettu siemenet.
Anna muhia viitisen minuuttia. Lisää juurekset ja paistetut broilerin palat.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsyneet.
Viinivinkki! False Bay Chardonnay on maultaan kuiva, raikkaan hapokas ja sitruksisen hedelmäinen. Siitä löytyy kypsää päärynää sekä omenaa ja se on hennon paahteinen. Hinta Alkossa alle 9 euroa. Erinomainen valinta myös kala- ja äyriäisruoille.
Yhteistyössä Modern Fluids Oy:n kanssa.
Nam! Juuri olikin lauantaille resepti hakusessa!
TykkääTykkää