Ruokareseptit
Comments 2

Trendiruoka sitrusvoipasta ja Santa Julia Organica Viognier

sitrusvoipasta

Uusimmassa Gloriassa oli sitrusvoipastan resepti. Viime viikolla Hesarissa oli sitruunalehtikaalispagetin resepti, joten nyt virallisesti voi avocadopasta väistää sivuun ja tehdä tietä sitruspastalle. Tämä resepti on oma versioni Glorian reseptistä. Helppoa, nopeaa ja erittäin hyvää!

Viinipariksi valitsin argentiinalaisen luomuviinin. Santa Julia Organica Viognier on maultaan kuiva, kypsän sitruksinen, hennon hedelmäinen ja mausteinen. Match made in heaven sitrusvoipastalle!

Santa Julian viinit tehdään kestävästi viljellyistä rypäleistä. Näitä viinejä voi hyvällä omallatunnolla nauttia, sillä tilan kestävyys-ohjelma hakee vertaistaan! Tilalla toteutetaan muun muassa seuraavia toimia: työntekijöille tarjotaan koulutusta, terveydenhuoltoa, kirjastopalveluita ja englannin opetusta. Viinitarhoilla sertifioidaan yhä enemmän luomutuotantoa; tällä hetkellä noin 40 % on luomua. Viinikellarit sijaitsevat tarhojen yhteydessä, jotta säästytään ylimääräisiltä kuljetuksilta. Viinilaatikot valmistetaan kierrätysmateriaaleista, uusiutuvan energian käyttö kasvaa jatkuvasti muun muassa aurinkopaneelien avulla ja myös lannoitteet ovat ekologisia oman tilan tuotteita.

Sitrusvoipastan ainekset:

2 luomusitruunaa

1 luomugreipin kuori

1 luomuappelsiinin kuori

60 g pehmeää voita

1 ruukku lehtipersiljaa

1 1/2 tl suolaa

400 g spagettia

nippu basilikanlehtiä

mustapippuria myllystä

raastettua parmesania pastan päälle

Pese sitrushedelmät huolellisesti kuumalla vedellä. Kuori hedelmät sitrusrautaa käyttäen (tai kuorimaveitsellä ja suikaloi nauhoiksi).

Purista sitruunoista mehu talteen.

Notkista voi sekoittamalla ja lisää sitruunamehu ohuena nauhana joukkoon.

Hienonna lehtipersilja ja lisää se sitruunavoihin.

Kiehauta vesi (noin 3 l) ja suola.

Laita sitrusten kuoret siivilään, upota siivilä veteen ja keitä 3-4 minuuttia.

Ota kuoret pois vedestä, säästä ne ja lisää pasta keitinveteen.

Keitä al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna basilika ja raasta parmesan.

Valuta pasta ja lisää persiljavoi, basilika ja sitrussuikaleet joukkoon.

Sekoita hyvin ja tarjoa heti. Jauha pippuria päälle, ripottele parmesan viimeisenä pastan päälle ja nauti!

Yhteistyössä Modern Fluids Oy:n kanssa.

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s