Ruokareseptit
Comments 2

Ramen burger ja etelä-afrikkalainen valkoviini kyytipojaksi

ramen burger

Ramen burger nousi trendiruoaksi New Yorkissa pari vuotta sitten, kun ramen-guru Keizo Shimamoto lanseerasi uutuusburgerin Brooklynin Smorgasburg-ruokatorilla. Vasta nyt rohkenin kokeilla kokkailla tätä erikoisburgeria kotona. Lopputulos oli erinomainen ja valmistus onneksi oli helpompaa kuin miltä alunperin vaikutti.

Täydellisen viiniparin muodosti Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc Viognier. Tämä upea etelä-aftikkalainen kevyesti tammitettu valkoviini pärjää jopa lihalle. Viinissä on hauskaa mausteisuutta ja aromaattisuutta, joten kokonaisuus burgerin kanssa on erinomainen. Hinta Alkossa 14,99 € ja sopii hienommallekin illalliselle.

Ainekset burgeria varten: 

150 g nuudeleita

1 lihaliemikuutiota

2 kananmunia

300 g naudanjauhelihaa

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 rkl öljyä paistamiseen

2 rkl srirachakastiketta

2 rkl teriyakikastiketta

salaattia (rucolaa tai lehtisaalaattia)

kevätsipulia (tai punasipulia renkaiksi leikattuna)

Keitä nuudelit muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää lihaliemikuutio keitinveteen. Valuta nuudelit ja anna niiden hiukan jäähtyä. Riko munat nuudeleiden joukkoon ja sekoita.

Jaa nuudelit kuuteen annoskulhoon, esimerkiksi murokulhoon. Paina nuudelit tiukasti kulhojen pohjalle. Peitä nuudelit leivinpaperilla tai muovikelmulla ja nosta kulhot päällekkäin toistensa painoksi. Pane päällimmäisen nuudelipihvin päälle vielä muutama lautanen painoksi. Siirrä kulhot jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta nuudelipihvit jähmettyvät hiukan.

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja muotoile siitä kolme pihviä (voit myös laittaa kananmunan sitomaan jauhelihaa). Paista pihvit haluamaasi kypsyyteen.

Kuumenna öljy pannulla ja kumoa nuudelipihvit paistumaan. Irrota nuudelipihvit varovasti. Paista pihvit kullanruskeiksi, käännä ja anna paistua pieni hetki myös toiselta puolelta.

Leikkaa kevätsipuli. Kasaa nuudelipihvien väliin salaattia, lihapihvi ja kevätsipulia. Laita mausteeksi teriyaki- ja sriracha-kastiketta.

Tehty yhteistyössä Modern Fluids Oy:n kanssa.

2 Comments

    • Aivan varmasti sopii risukka myös. Pihvit kannattaa tehdä omalla reseptillä. Tässä on niin yksinkertainen. Sipulia ja korianteria voisi heittää myös pihvin joukkoon. Mutta suosittelen kokeilemaan!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s