Ramen burger nousi trendiruoaksi New Yorkissa pari vuotta sitten, kun ramen-guru Keizo Shimamoto lanseerasi uutuusburgerin Brooklynin Smorgasburg-ruokatorilla. Vasta nyt rohkenin kokeilla kokkailla tätä erikoisburgeria kotona. Lopputulos oli erinomainen ja valmistus onneksi oli helpompaa kuin miltä alunperin vaikutti.
Täydellisen viiniparin muodosti Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc Viognier. Tämä upea etelä-aftikkalainen kevyesti tammitettu valkoviini pärjää jopa lihalle. Viinissä on hauskaa mausteisuutta ja aromaattisuutta, joten kokonaisuus burgerin kanssa on erinomainen. Hinta Alkossa 14,99 € ja sopii hienommallekin illalliselle.
Ainekset burgeria varten:
150 g nuudeleita
1 lihaliemikuutiota
2 kananmunia
300 g naudanjauhelihaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen
2 rkl srirachakastiketta
2 rkl teriyakikastiketta
salaattia (rucolaa tai lehtisaalaattia)
kevätsipulia (tai punasipulia renkaiksi leikattuna)
Keitä nuudelit muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää lihaliemikuutio keitinveteen. Valuta nuudelit ja anna niiden hiukan jäähtyä. Riko munat nuudeleiden joukkoon ja sekoita.
Jaa nuudelit kuuteen annoskulhoon, esimerkiksi murokulhoon. Paina nuudelit tiukasti kulhojen pohjalle. Peitä nuudelit leivinpaperilla tai muovikelmulla ja nosta kulhot päällekkäin toistensa painoksi. Pane päällimmäisen nuudelipihvin päälle vielä muutama lautanen painoksi. Siirrä kulhot jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta nuudelipihvit jähmettyvät hiukan.
Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja muotoile siitä kolme pihviä (voit myös laittaa kananmunan sitomaan jauhelihaa). Paista pihvit haluamaasi kypsyyteen.
Kuumenna öljy pannulla ja kumoa nuudelipihvit paistumaan. Irrota nuudelipihvit varovasti. Paista pihvit kullanruskeiksi, käännä ja anna paistua pieni hetki myös toiselta puolelta.
Leikkaa kevätsipuli. Kasaa nuudelipihvien väliin salaattia, lihapihvi ja kevätsipulia. Laita mausteeksi teriyaki- ja sriracha-kastiketta.
Tehty yhteistyössä Modern Fluids Oy:n kanssa.
Pitäis kyllä vihdoinkin jaksaa kokeilla vääntää ramen burgerit… ehkä viikonloppuna. Jotain rapsakkaa riesling skumppaakin vois kokeilla kylkeen.
TykkääTykkää
Aivan varmasti sopii risukka myös. Pihvit kannattaa tehdä omalla reseptillä. Tässä on niin yksinkertainen. Sipulia ja korianteria voisi heittää myös pihvin joukkoon. Mutta suosittelen kokeilemaan!
TykkääTykkää