Ruokareseptit
Jätä kommentti

Blinit hotelli Palacen tyyliin ja Sommelier Selection Pinot Grigio Riesling

blini blogiin

Hotelli Palacen keittiö on ollut aina tunnettu hyvästä ruoasta. Aikanaan keittiötä hallinnoi Aleksi Palermaa ja hänen blini-reseptinsä on taivaallisen hyvä. Hän tarjoili blinejä niin, että ne siveltiin hunajalla ja lisättiin anjovista, smetanaa ja ruohosipulia. Makuyhdistelmä on moderni ja toimiva. Itse menin kuitenkin perinteisellä tyylillä tällä kertaa.

Viiniparina toimi Sommelier Selection Pinot Grigio Riesling, joka sopi blineille pirteyden ja hapokkuutensa ansiosta. Tämä kahden rypäleen sekoitus on alueelle epätyypillinen, mutta mielenkiintoinen ja tasapainoinen yhdistelmä. Riesling lisää viiniin eloisuutta sekä pituutta ja Pinot Grigio antaa pehmeää hedelmäisyyttä. Maku on raikkaan hedelmäinen, sitruksinen ja hennon yrttinen. Hinta on alle 9 euroa Alkossa.

Blinitaikina:

3 dl haaleaa vettä

25 g hiivaa

1 dl kermaa

2 dl venhäjauhoja

3 dl tattari- tai ohrajauhoja

3 dl kiehuvaa maitoa

1 tl suolaa

2 rkl sulatettua voita

2 munaa

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää kerma ja jauhot. Anna olla huoneenlämmössä liinan alla astiassa vähintään 12 tuntia tai yön yli.

Erottle keltuaiset ja valkuaiset. Kiehauta maito. Lisää ennen paistamista kuuma maito, suola, voisula ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele viimeiseksi taikinan joukkoon. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

Lämmitä blinipannu (valurautainen on paras), laita pannulle reilusti voisulaa ja nostele taikina pannulle. Paista kunnes blinien reunat rupeavat hyytymään, voitele välillä voisulalla. Käännä, paista vielä muutama minuuttija voitele jälleen voisulalla.

Ota kypsät blinit pannulta, tarjoa täytteiden kera. Täytteet oman mielen mukaan tai rohkeasti kokeilemaan Palacen versiota. Tällä kertaa meillä oli tarjolla graavattua lohta, siian mätiä, punasipulia ja crème fraîchea.

Yhteistyössä Modern Fluids Oy:n kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s