Elämää
Jätä kommentti

Loihdi onnistunut illallinen ystävänpäiväksi

romanttinen illallinen

Olen oppinut äidiltäni miten järjestetään kylmän rauhallisesti parinkymmenen hengen grillijuhlat, syntymäpäivät lähisuvulle (kevyet 45 vierasta) tai kuuden ruokalajin illallinen yritysvieraille. Se ei vaadi muuta kuin hyvää suunnittelua!

Tässä listattuna tärkeimmät asiat, joilla onnistut ystävänpäivänä loihtimaan romanttisen illallisen (ohjeet toimivat myös isommalle ystävänpäiväseurueelle). Ravintolat ovat ystävänpäivänä täynnä ja kotona on huomattavasti intiimimpää viettää iltaa. Valmista rauhallinen illallinen kotona ja se on romantiikkaa parhaimmillaan!

  1. Stressaaminen on turhaa – Odotukset ylitetään jo sillä, että on yrittänyt parhaansa ja nähnyt vaivaa vieraiden eteen. Suunnittelu auttaa myös stressinhallinnassa: etsi reseptit valmiiksi, kirjoita kauppalista ja käy kaupassa vähintään päivää ennen.
  2. Yksinkertaisuus – Valmista ruokaa, jonka osaat tehdä. Näin keittiössä sekoileminen ei latista tunnelmaa. On turha yrittää tehdä erikoisia luomuksia kun hyvää ruokaa voi tehdä yksinkertaisesti ja panostaa enemmän tunnelmaan ja yhdessä oloon.
  3. Raaka-aineet – Valitse tuoreita ja hyviä raaka-aineita.  Ruoka maistuu varmasti hyvältä kun ainekset ovat parhaita.
  4. Tee mahdollisimman paljon etukäteen – Valmista mahdollisimman paljon jo päivää ennen. Etsi valmiiksi tarjoiluastiat, kata pöytä ja valmista kylmät ruoat. Valitse alku- ja jälkiruoaksi annokset, jotka voi valmistaa jo päivää ennen.
  5. Ei liikaa ruokaa tai viiniä – Älä tee liian raskasta ruokaa tai täydennä viinilaseja liian tiuhaa tahtia. On tärkeämpää nauttia hyvästä ruoasta kuin olla ihan ähkynä (varisinkin jos aikoo viettää romanttista iltaa).
  6. Nauti ja pidä hauskaa – Koko illan tärkein asia on pitää hauskaa ja nauttia hyvästä seurasta. Jos et ole sitä tyyppiä, joka suunnittelee monen ruokalajin menua monta päivää etukäteen, älä vaadi sitä itseltäsi tälläkään kertaa.
  7. Järjestä itsesi näköinen ilta – Järjestä piknik olohuoneen lattialle tai tarjoa sormisyötävää elokuvan katselun oheen jos kynttiläillallinen tuntuu liian jäykältä. Ei tarvitse olla liian vakavaa vaikkapa iltaan panostetaankin astetta enemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s