Ruokareseptit
Jätä kommentti

Nakukakku on tämän vuoden trendiherkku

Ehdoton trendi makeissa leivonnaisissa on ”naked cake” eli suomeksi nakukakku. Ne ovat koristaneet jo jokaista vähänkään ruokaan viittavan lehden kantta. Nakukakku on täytekakku ilman kuorrutetta. Kauniit kerrokset jätetään näkyviin ja ainoastaan pääliosa koristellaan. Täytteiden kuuluu pursuilla kakun kerrosten välistä.

Kakkupohjaksi käy mikä tahansa täytekakkupohjan resepti suklaapohjasta värjättyyn. Jos haluaa pelata varman päälle niin laittaa täytteeseen liivatetta, mutta jos haluaa elää vaarallisesti niin antaa täytteiden valua (pelaa varman päälle tällä Maku-lehden reseptillä) ja siihen pariksi pirskahteleva, makea  ja hedelmäinen Estrella de Murviedro Frizzante 6,99 €.

NAKUKAKKU à la Viinityttää

Tämän kakun täydellinen viinipari on italiainen Araldica Brachetto d’Aqui 11,99 €. Brachetto toimii jälkiruokien kanssa – macaronit, marjaleivokset ja marenki ja tietysti sellaisenaan. Maku on makea, vadelmainen ja metsämansikkainen, samettisen pehmeä vaahtoava loppumaku. Täydellinen hapokkuuden ja makeuden tasapaino.

Täydellinen spongecake-pohjan resepti:

3 dl vehnäjauhoja
1-2 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä

Voitele ja korppujauhota valmistamasi pohjataikinan koosta riippuen 24 cm suuruinen vuoka.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Laita vesi kiehumaan. Aloita munien ja sokerin vaanhdottaminen. Muna-sokerivaahto on valmista, kun vatkaimella tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.

Lisää vesi siitä pienissä erissä jatkaen vatkaimella sekoittamista täydellä teholla.

Siivilöi tämän jälkeen jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä varovasti nuolijalla käännellen.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30 min. Suojaa pinta alumiinifoliolla, jos alkaa ruskistua liikaa.

Valkoinen täyte:

4 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
sokeria oman maun mukaan

Vaahdota kerma kulhossa ja mausta se vaniljasokerilla. Vaahdota mascarpone ja sitruunamehu toisessa kulhossa. Lisää sokera oman maun mukaan. Yhdistä vaahdot ja sekoita sileäksi.

Kokoa kakku. Nosta alin kakkupohja tarjoiluastiaan. Ota 1/3 täytteestä ja levitä se kakkupohjalle. Nosta toinen kakkulevy päälle japaina kevyesti. Laita täyte ja nosta kolmas kakkulevy kanneksi ja paina jälleen kevyesti. Lusikoi loppu vaahto kakun pinnalle. Koristele.

Ihanaa pääsiäistä! (Kesällä koristele kakku tuoreilla marjoilla ja korvaa sitruunamehu täytteessä vaikkapa vadelmilla). Perfect!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s