Ruokareseptit
Comment 1

Parhaat viinit ja vinkit grillaukseen

M8 Mari Moilanen

Kananuijat ja mansikkainen BBQ-kastike

4 hengelle

8 kanankoipipalaa

suolaa

mustapippuria

öljyä

BBQ-kastike:

1 dl mansikoita

1 dl valkoviinietikkaa

2 tl Dijon-sinappia

1 tl Worchester –kastiketta

1 rkl vaahterasiirappia

1/2 tl suolaa

Sivele kananuijat öljyllä, suolaa ja pippuroi ja vie ne kypsymään kuumaan grilliin.

Mittaa mansikat ja valkoviinietikka tehosekoittimeen. Aja seos sileäksi. Sekoita joukkoon muut ainekset.

Grillaa kanankoipinuijia molemmin puolin grillissä noin parinkymmenen minuutin ajan tai kunnes sisältä tuleva neste on aivan kirkasta.

Kun nuijat ovat lähes kypsiä, sivele niitä mansikka BBQ-kastikkeella ja grillaa vielä hetki. Vie loppu kastike tarjolle pöytään valmiiden kanojen kanssa tarjottavaksi. Nauti pehmeän grilliviinin, kuten M8:n kanssa.

Grillisalaatti kvinoasta, munakoisosta ja fetasta

Lisuke 4 hengelle

2 dl mustaa kvinoaa

4 dl vettä

½ tl suolaa

1 parsakaali

1 munakoiso

1 pkt fetaa

1/2 ruukkua oreganoa

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Kastike:

sitruunanmehua

avokadoöljyä

suolaa

mustapippuria

Keitä kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä 15 minuutin ajan. Älä sekoita keittämisen aikana. Jäähdytä ja sekoita kuohkeaksi.

Leikkaa munakoiso ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa, leivät siivut lautaselle ja rippttele pinaalle runsaasti suolaa. Anna nesteen nousta ulos siivuista noin 10 minuutin ajan. Kuivaa siivut tämän jälkeen. Sivele siivut oliiviöljyllä, ripota päälle suolaa ja rouhaise päälle vielä mustapippuria.

Leikkaa myös parsakaali pienemmiksi paloiksi, öljyä, suolaa ja pippuroi. Grillaa vihanneksiin grillissä kauniit raidat.

Murenna feta ja nypi oreganosta lehtiä. Sekoita kaikki ainekset kvinoan joukkoon, lorauta päälle hieman avokadoöljyä, sekä sitruunan mehua.Lisää myös suolaa ja pippuria. Sekoita kevyesti  ja tarjoile salaatti lisukkeena grilliruoalle.

Porsaankylki ja BBQ-kastike appelsiinista

4 hengelle

800 g porsaan kylkeä

2 appelsiinia

Sokeri-suolaus lihalle:

2 rkl intiaanisokeria

1/2 dl suolaa

BBQ-kastike:

1 valkosipulin kynsi

1 dl appelsiinimarmeladia

3/4 dl appelsiinimehua

1 tl Worchester-kastiketta

pari rouhasusta mustapippuria

1/2 tl chilihiutaleita

1 rkl vaahterasiirappia

nokare voita

Ripottele porsaankyljen päälle suola ja sokeri molemmin puolin. Anna lihan maustua 1,5 tunnin ajan huoneen lämmössä. Pyyhi loput suolat pois lihan pinnasta.

Valmista BBQ-kastike. Freesaa valkosipuli voissa. Lisää muut ainekset, anna hetki kiehua ja ota pois levyltä.

Grillaa liha lähes kypsäksi kuumassa grillissä. Tama vie noin tunnin ajan miedossa lämmössä. (Voit myös grillata liaa puolisen tuntia grillissä ja kypsentää lihan loppuun 200 asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan.)

Leikkaa kaksi applesiinia lohkoiksi.  Grillaa niihin kauniit raidat grillissä. Sivele liha kauttaaltaan appelsiinibbq-kastikkeella, grillaa vielä hetki ja vie tarjolle lopun kastikkeen ja grillattujen appelsiinilohkojen  kanssa.

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Kesän kuumimmat grilliviinit | Viinityttää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s