Ruokareseptit
Comments 2

Vietä espanjalainen ilta hyvän viinin ja ruoan parissa

Valitse sopivaa musiikkia. Espanjalainen ilta lähtee mukavasti käyntiin, kun kaataa lasiin viiniä ja pistää espanjalaista musiikkia soimaan. Tässä valmis Spotify-soittolista.

perunatortilla Mari Moilanen-31

Valmista espanjalainen illallinen. Herkullinen ateria kruunaa espanjalaisen illan. Ateria sisältää erilaisia espanjalaiselle keittiölle ominaisia ruokalajeja. Tässä reseptejä neljälle hengelle. Tästä voi ladata kaikki reseptit!

Tumma gazpacho
500 g Kumato-tomaatteja
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl maalaispatongin pehmeää sisusta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Koristeiksi babylehtikaalin lehtiä ja pieniä tomaattikuutioita

Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kuori valkosipuli. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja ne sileäksi keitoksi. Siivilöi ja anna keiton viilentyä jääkaapissa 1–2 tunnin ajan ennen tarjoilua. Koristele keittokulhot babylehtikaalin lehdillä ja tomaattikuutioilla.

Perunatortilla
6 munaa
6 rkl maitoa
4 pientä perunaa
suolaa
mustapippuria
pätkä kevätsipulia

Pese perunat, mutta älä kuori niitä. Leikkaa perunat aivan ohuiksi lastuiksi. Pilko kevätsipuli renkaiksi. Sekoita kulhossa kanamunat, maito sekä mausteet. Levitä perunat sekä kevätsipulin palaset neljään pieneen valurautapaistinpannuun tai blinipannuun ja kaada munaseos perunoiden ja sipulien päällä. Anna tortillojen kypsyä 170 asteessa n. 25 minuutin ajan, kunnes kanamunaseos on hyytynyt ja perunat ovat kypsiä.

Marinoidut oliivit
300 g vihreitä ja mustia kivellisiä oliiveja
1 rkl tuoreen timjamin lehtiä
1 tl tuoretta rosmariinia
2 pientä valkosipulin kynttä
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Leikkaa valkosipulin kynnet pieniksi paloiksi. Silppua rosmariini. Sekoita kulhossa öljy, yrtit, valkosipuli sekä oliivit. Anna marinoitua parin tunnin ajan tai yön yli.

Viinilasissa Los Monteros Crianza. Täyteläisen ja hedelmäisen viinin maussa on tummaa marjaisuutta ja paahteisuutta. Perinteinen espanjalainen viini Valenciasta kruunaa espanjalaisen illan

Uunijuurekset Mari Moilanen-42

Juureksia ja vuohenjuustoa
7–8 eriväristä porkkanaa (punaisia, liiloja, keltaisia ja oransseja)
2 raitajuurta
2 parsakaalin vartta
2–3 naurista
2 valkosipulin kynttä
1/4 dl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
suolaa
mustapippuria
200 g murenevaa vuohenjuustoa

Leikkaa juurekset tikuiksi ja lohkoiksi ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Viipaloi valkosipulin kynnet ja sekoita ne juuresten joukkoon. Pirskota juuresten päälle oliiviöljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Murenna vuohenjuusto lopuksi juuresten päälle. Paista juureksia 200 asteessa n. 20 minuutin ajan, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä, mutta sisältä vielä hieman rapsakoita. Kypsymisaika riippuu palojen koosta.

Los Monteros Tinto on laadukas laatikkoviini Valenciasta. Isommalle porukalle tai pidempään illanviettoon!

Manchego-salaatti Mari Moilanen-16

Manchegosalaatti
150 g Manchego-juustoa
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 kerä punasikuria
1 ruukku rucolaa
2 kypsää päärynää
kourallinen cashewpähkinöitä
auringonkukan versoja tai muita versolehtiä
hyppysellinen Maldon-suolaa
rouhaus mustapippuria

Kastike:
½ dl avokadoöljyä
¼ dl valkoviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
rouhaus mustapippuria

Huuhtele salaatit, rucola ja versot. Leikkaa päärynä lohkoiksi, poista siemenet. Paahda cashewpähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Höylää manchegosta ohuita siivuja kuorimaveitsellä. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kokoa ainekset suoraan lautasille, valuta päälle kastiketta ja vie salaatti tarjolle rapean leivän kera.

tuliset tiikeriravut Mari Moilanen

Tuliset tiikeriravut
300 g kuorellisia tiikerirapuja
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa

Tulisen makea chilikastike:
3/4 dl Mirin-kastiketta eli makeaa riisiviiniä
3/4 dl vettä
3/4 dl ruokosokeria
1 tl raastettua punaista chiliä
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua valkosipulia
1 tl ketsuppia

Valmista ensin kastike. Keitä miriniä, vettä ja sokeria kattilassa n. 10 minuutin ajan niin, että sokeri sulaa ja seos hieman tiivistyy. Lisää muut ainekset, sekoita ja ota kattila pois liedeltä. Paista rapuja kuumalla pannulla valkosipulilla ja suolaripauksella maustetussa oliiviöljyssä, kunnes ne muuttavat väriään ja kypsyvät. Kaada osa kastikkeesta kypsien rapujen päälle ja tarjoile osa erillisestä kulhosta pöydässä.

Jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiin niin valitse pöytään magnumpullo Castillo Murviedroa. Tämä 1,5 litran pullo on seurusteluviini parhaimmillaan ja maksaa vain 13,29 €.

churros Mari Moilanen-30

Churros
50 g voita
2 dl vettä
ripaus suolaa
1 tl vaniljajauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle: ruokosokeria

Churrostaikina valmistetaan vastaavalla tavalla kuin tuulihattujen taikina. Laita voi ja vesi kulhoon vesihauteeseen. Lisää vaniljajauhe sekä ripaus suolaa. Sekoita ja anna nesteen kuumentua. Kun neste on kuumaa, ota kulho pois vesihauteesta ja lisää kerralla jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita, kunnes muodostuu sitkeä pallo. Kuumenna pienessä syvässä wokissa 1 litra ruokaöljyä kiehuvan kuumaksi. Laita taikina tähtityllaiseen pursottimeen ja pursota n. 10 cm pituisia churroja kuumaan öljyyn. Katkaise taikina saksilla. Paista churrot kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Tämä vie noin parin kolmen minuutin ajan. Sokeroi valmiit churrot ruokosokerilla. Tarjoile lämpiminä ja Estrella de Murviedron seurana. Estrella on runsas ja makean raikas Frizzante. Tarjoile isosta viinilasista runsaiden jäiden ja sitruunaviipaleen kera!

2 Comments

  1. Oili Kämäräinen says

    Tuon viinin löysin jo muutama vuosi sitten, kun tuli Alkon valikoimiin. Heti totesin hyväksi hinta/laatu -suhteeltaan. Laatikkoviininä tutustuin kesällä mieheni kanssa. Jatkossakin kuuluu ruokapöytäämme 😊

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s