Joulu, Ruokareseptit
Jätä kommentti

Taivaallisen herkullinen Dooley’s fudge

Valmista Dooley´s karpalofudge  lahjaksi tai itselle herkullisia hetkiä varten! Dooley’s fudge on helppo valmistaa ja niin herkullista, että sitä ei välttämättä haluakaan viedä lahjaksi suunnitelmista huolimatta. Tässä reseptissä on joukkoon laitettu karpaloita. Voit vaihtaa karpalot mihin tahansa haluamaasi herkkuun. Kuivattuja mustikoita, hasselpähkinöitä, pieniä läkritsipalasia… Mitä tahansa!

Dooley’s karpalofudge

  • 1 1/2 dl Dooley´s likööri
  • 1/2 dl maitoa
  • 30 g voita
  • 350 g sokeria
  • 290g valkosuklaata paloina
  • 70 g pehmeitä kuivattuja karpaloita (tai oman maun mukaan)

Laita leivinpaperi vuokaa. Vuoan koko n. 30x20cm. Laita Dooley´s, maito, voi ja sokeri kattilaan. Anna sokerin ja voin sulaa pienellä lämmöllä.

Kun seos on tasainen lisää tehoa ja anna kiehua 10 minuuttia aina välillä sekoitellen.

Ota kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaan palat sekaan. Sekoita kunnes seos on tasainen.

Kaada vuokaan leivinpaperin päälle ja ripottele karpalot sekaan.

Laita vuokaa jääkaappiiin ja anna jähmettyä ainakin 2 tuntia.

Leikkaa terävällä öljytyllä puukolla paloiksi ja laita kauniiseen kulhoon. Säilytys jääkaapissa.

Reseptin on tehnyt Johanna Hellan ja viinilasin välistä. Tsekkaa tästä Johannan ihana blogi ja alkuperäinen resepti!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s