Joulu, Ruokareseptit
Jätä kommentti

Punaviinisiirappia ja juustoja

Joulun aikaan on ihana viettää rauhallista iltaa ystävien ja perheen kesken. Tarjoile illan istujaisissa Los Monteros Crianzan parina punaviinisiirappia juustojen ja leivän parina. Valmista siirappi laadukkaasta, mutta edullisesta punaviinistä.

Siirappi

  • 3 dl Los Monteros Crianza -viiniä
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna

Tarjoiluun

  • 1 patonki
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g manchego- tai valkohomejuustoa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kasaan ilman kantta ja välillä sekoitellen, kunnes seos sakenee siirappimaiseksi, noin 15-20 minuuttia. Anna siirapin jäähtyä. Voit valmistaa siirapin jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen peitettynä jääkaapissa.

Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi, nosta ne uunipellille ja pirskottele leiville öljyä. Paahda viipaleet rapeiksi ja kauniin värisiksi 175-asteisessa uunissa, 10-15 minuuttia. Nosta patonkiviipaleille juustoa (esim. manchegoa tai valkohomejuustoa). Viimeistele leivät punaviinisiirapilla. Tarjoa heti.

Punaviinisiirapin on kehittänyt Maku-lehden toimitus. Resepti löytyy joulukuun alussa ilmestyneestä lehdestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s