Tähän loppuu ikuinen väittely mantelimassan ja hillon välillä. Dooley’s laskiaispulla on täällä! Tosin uusin väittely voi alkaa kirsikkahillon ja Nutellan välillä…
Dooley´s toffee-kookostäyte
(riittää muutamaan pullaan, jos et lusikoi täytettä suoraan kulhosta suuhun)
- 1 prk kookosmaitoa yön yli jäähdytettynä (n. puolet purkista jähmettyi vatkattavaksi
- n. 1/2 dl tomusokeria (maista mikä on sopiva määrä sokeria eli oman maun mukaan)
- n. 1/2 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl Dooley´s likööriä
Pullat omalla ohjeella, tällä ohjeella tai pakasteesta valmiita. Kaikki toimii!
Laskiaispullat normisti
n. 26 pullaa
50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
14 – 16 dl vehnäjauhoja
150 – 200 g voita
munaa
raesokeria
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen pehmeä voi.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta pullia. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa 10 – 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Halkaise pullat.