Ruokareseptit
Jätä kommentti

Lammaspasta ja pehmeän mausteinen Pata Negra Gran Reserva

Jokainen kunnon turkulainen tietää, että Blankon lammaspasta on taivaallisen hyvää ja pasta on jo nyt legendaarinen! Tämä resepti löytyy Turku lautasella- kirjasta.

Ihan superhelppo ja nopea lammaspasta sopii pääsiäiseen kun nenä päähän! Sen parina lasissa alle 11 euron Pata Negra Gran Reserva, joka on juuri sellainen kun punavinin pitääkin olla! Pehmeä, tuhti, mausteinen, kypsän hedelmäinen ja täydellinen pari lihalle. Pata Negra on mehevän hilloinen ja kehittynyt espanjalainen viini.

Pesto aurinkokuivatuista tomaateista:

2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 valkosipulinkynsi
2 tl Maldon suolaa
6 rkl pinjansiemeniä
kourallinen basilikanlehtiä
2 rkl raastettua Parmagiano reggiano- juustoa
2 dl extravirgin- oliiviöljyä

Pasta:

400 g tagliatelle- pastaa

Lammas:

400 g lampaan sisäfilettä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
kourallinen villirucolaa
2 rkl pannulla paahdettuja pinjansiemeniä
6 rkl aurinkotomaattipestoa
Parmagiano reggiano lastuja

Valmista ensin tomaattipesto:

  • Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit tehosekoittimella.
  • Hienonna morttelissa valkosipulinkynsi, suola, pinjansiemenet ja basilikanlehdet, lisää joukkoon parmesanraaste ja tomaattimassa.
  • Lisää oliiviöljy kokoajan sekoittaen.

Keitä tagliatelle ohjeen mukaan al dente ja sillä aikaa kun pasta kiehuu, valmista lihat.

Valmista lihat:

  • Poista lihoista ohut kalvo ja leikkaa parin sentin pätkiksi.
  • Kuori ja leikkaa valkosipulit karkeaksi murskaksi.
  • Kuumenna vokkipannu tai paistinpannu kuumaksi, laita pannulle öljy, lihanpalat ja valkosipulit.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Paista noin minuutti tai kaksi, niin että liha jää mediumiksi.
  • Siirrä lihat lämpimään vetäytymään (folion ja pyyhkeen alle).

Tässä vaiheessa tagliatelle on oikein ajoitettuna al dente.

  • Kaada vesi pois, sekoita (pannulla jolla olet paistanut lihat) joukkoon tomaattipesto nopeasti kuumentaen ja siirrä lämmitetyille pastalautasille.
  • Pyöräytä samantien pannussa rucolat ja jaa ne lautasille. Annostele lihat rucolan päälle.
  • Koristele pinjansiemenillä ja parmesanlastuilla.

Tarjoile heti ja nauti ihanan punaviinin parina!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s