Ruokareseptit
Jätä kommentti

Töhnämuna aikuiseen makuun

Töhnämunat on loppu kaupasta! Joka ikisestä paikasta! Mutta ei hätää, sillä meillä on ratkaisu: tee paranneltu töhnämuna kotona. Salaisuus on Dooley’s kermaliköörissä! Ja nämä päihittävät ne kaupan mennen tullen.

Töhnämunat

8-10 Kindermunaa

0,5 dl vettä
4 liivatelehteä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3 dl kuohukermaa kylmänä
1 dl Dooley´s likööriä kylmänä
1 prk lasten mangososetta
2 isoa passionhedelmää
1 tl sokeria
Laita kulho (mielellään metallinen) ja vispilät jääkaappiin hetkeksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää kuivaksi rutistetut liivatelehdet. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita tasaiseksi. Jätä jäähtymään.

Ota kulho ja sekoita siinä sokerit ja kaakaojauhe. Lisää kuohukerma ja vatkaa seosta kunnes kermavaahtomaista. Lisää sekaan Dooley´s likööri ja liivateseos koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos tulee jälleen hieman jämäkämmäksi. Laita seos jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

Leikkaa pääsiäismunilta hattu pois kuumalla ja terävällä veitsellä. Ota lelu pois sisältä.

Sekoita keskenään purkillinen mangososetta ja 2 passionhedelmän sisus, lisää sokeri.

Lusikoi hedelmäseosta munan sisään n. 1/3. Ota mousse jääkaapista ja laita seosta pursotinpussiin. Pursota mango-passionhedelmäseoksen päälle. Laita hattu päälle, jos et vielä syönyt niitä.

Nauti jälkkärinä vaikka lusikalla syöden.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s