Korkatut viinit, Ruokareseptit
Jätä kommentti

Viinivinkit ja herkulliset reseptit Suomen kesään

Satoi tai paistoi – grilli kuumenee aina! Tässä parhaat viinivinkit ja grillausreseptit Suomen kesään sovitettuna.

The Original M8 on täyteläinen ja pehmeä punaviini, joka sopii täydellisesti grilliruoan pariksi! Hinta 6,99 €.

Kananuijat ja mansikkainen BBQ-kastike
4 hengelle

8 kanankoipipalaa
suolaa
mustapippuria
öljyä

BBQ-kastike:
1 dl mansikoita
1 dl valkoviinietikkaa
2 tl Dijon-sinappia
1 tl Worchester –kastiketta
1 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl suolaa

Sivele kananuijat öljyllä, suolaa ja pippuroi ja vie ne kypsymään kuumaan grilliin.

Mittaa mansikat ja valkoviinietikka tehosekoittimeen. Aja seos sileäksi. Sekoita joukkoon muut ainekset.

Grillaa kanankoipinuijia molemmin puolin grillissä noin parinkymmenen minuutin ajan tai kunnes sisältä tuleva neste on aivan kirkasta.

Kun nuijat ovat lähes kypsiä, sivele niitä mansikka BBQ-kastikkeella ja grillaa vielä hetki. Vie loppu kastike tarjolle pöytään valmiiden kanojen kanssa tarjottavaksi. Nauti pehmeän grilliviinin, kuten M8:n kanssa.

Grillisalaatti kvinoasta, munakoisosta ja fetasta
Lisuke 4 hengelle

2 dl mustaa kvinoaa
4 dl vettä
½ tl suolaa
1 parsakaali
1 munakoiso
1 pkt fetaa
1/2 ruukkua oreganoa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kastike:
sitruunanmehua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Keitä kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä 15 minuutin ajan. Älä sekoita keittämisen aikana. Jäähdytä ja sekoita kuohkeaksi.

Leikkaa munakoiso ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa, leivät siivut lautaselle ja rippttele pinaalle runsaasti suolaa. Anna nesteen nousta ulos siivuista noin 10 minuutin ajan. Kuivaa siivut tämän jälkeen. Sivele siivut oliiviöljyllä, ripota päälle suolaa ja rouhaise päälle vielä mustapippuria.

Leikkaa myös parsakaali pienemmiksi paloiksi, öljyä, suolaa ja pippuroi. Grillaa vihanneksiin grillissä kauniit raidat.

Murenna feta ja nypi oreganosta lehtiä. Sekoita kaikki ainekset kvinoan joukkoon, lorauta päälle hieman öljyä, sekä sitruunan mehua.Lisää myös suolaa ja pippuria. Sekoita kevyesti  ja tarjoile salaatti lisukkeena grilliruoalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s