Korkatut viinit
Jätä kommentti

Amarone – vino di meditazione

Amarone on Veneton alueen erikoisuus. Amarone viinien erityinen appassimento -valmistusmenetelmässä rypäleet rusinoituvat kuivatettaessa hyvin tiiviin makuisiksi. Kuivumisen aikana rypäleterttuja käännellään, jotta ne kuivuvat tasaisesti. Kuivattamisen aikana rypäleistä haihtuu kolmannes tai jopa puolet painosta ja samalla maku kehittyy, aromit tiivistyvät ja sokeripitoisuus nousee. Siten viiniin tulee runsas alkoholipitoisuus ja syvä aromikkuus.

Bixio Amaronessa on runsas maku, josta löytyy kuivattua hedelmää ja runsaastia aromia. Siinä on lisäksi reilusti erotettavissa hillotun kirsikan ja tumman suklaan vivahteita. Mehevää suutuntumaa ryhdittävät kypsät tanniinit ja napakka hapokkuus. Viini jättää eloisan, paahteisen ja hillottuun karhunvatukkaan vivahtavan jälkivaikutelman.

Erinomainen lammasviini ja tuhdit, yrttiset riistaruoat ja makeahkot kastikkeet myös mainioita. Kypsät, kovat juustot tai voimakkaat sinihomejuustot. Nautiskeluun myös sellaisenaan – italialaisittain vino di meditazione. Hinta Alkossa 29,90 €.

Bixio1.jpg

Sadonkorjuu kolmen hehtaarin alueelta Valpolicella Classicoa ympäröivilta kukkuloilta, jonka jälkeen rypäleitä kuivatettiin telineillä 5 kuukauden ajan. Viini sai käydä pitkään kuorien kera. Sitä kypsytetiin tammitynnyreissä 2 vuotta ja vielä muutaman kuukauden pulloissa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s