Korkatut viinit
Comments 3

Sankari Rosso Veronese – Kunnianosoitus Suomenhevoselle

Suomen juhlavuoden kunniaksi on haluttu kunnioittaa yhtä itsenäisen Suomen tukipilareista; Suomenhevosta. Sankari -viini on toteutettu yhdessä italialaisen viinintekijän ja suomalaisen kuvataiteilijan kanssa.

Sankari -viinin inspiraationa on tositarina Sisko-tammasta, jolle kutsu kävi kahdesti. Taiteilija Päivi Saarikoski on maalannut Sisko-tamman kuvausten perusteella. Suomenhevoselle ominaisessa lempeän surumielisessä olemuksessa on myös toivoa tulevaisuudesta. Mahtipontisen taustan tarkoituksena on nostaa suomenhevosen tärkeyttä epäinhimillisessä ympäristössä.

Suomenhevosen tärkeys peltotöissä, metsätöissä sekä kulkuvälineenä on meille suomalaisille tuttua, mutta moni ei tiedä Suomenhevosen arvokasta panosta kun miehemme ja naisemme taistelivat itsenäisen Suomen puolesta.

Suomen armeijalla oli talvisodassa käytössään 71 800 hevosta, joista kuoli tai katosi 7 200. Jatkosodassa hevosia otettiin 62 000, joista 14 500 kuoli tai katosi. Sotilaat pitivät hevosista yleensä hyvää huolta. Jaloittelivat niitä kovina pakkasöinä, hankkivat rehua omankin henkensä vaarantaen, syöttivät leipänsä ja kuorivat perunat paksusti, jotta kuorissa jäisi hoidokille syötävää. Hevonen oli sodassa välttämätön kuljetus- ja huoltotehtävissä, mitä vaikeimmissa olosuhteissa.

Sankari Rosso Veronesen väri on syvän tummanpunainen. Tuoksu on kypsän marjainen. Erittäin täyteläinen punaviini, jossa maistuu pehmeät ja pyöreät tanniinit. Viinin makua ryhdittää kypsän tanniinisuuden lisäksi pehmeän kirsikkainen hapokkuus ja kypsä marjaisuus. Tässä italialaisessa herkkuviinissä on rypäleinä Corvina, Rondinella ja Moninara – perinteiset rypäleet, joita käytetään Amaronessa.

Upea viini seurusteluun ja nautiskeluun. Klassinen pihviviini ja grillattavien lihojen kumppani. Tuhdit kasvisruoat paprikoilla ja pavuilla. Tumma marjaisuus korostuu hienosti juustojen parina.

Viini löytyy Alkon tilausvalikoimasta ja hinta on 11,99 €.

20170527_socialwines_sankari_some2bw

3 Comments

  1. Olisi myös kannattanut valita taiteilija, joka olisi a) osannut edes vähän hevosen anatomiaa, b) edes joskus nähnyt suomenhevosen. Tuo muotopuoli elukka synkeine väreineen on aivan hirveä.

    Tykkää

  2. LariPee says

    Etiketti on täysin epäonnistunut, viini on ”ihan kiva” lipittely- ja grilliviini. Muutaman euron ylihintainen ainakin meidän meilissämme. Suoppari on kyllä viininsä ansainnut.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s