Korkatut viinit, Ruokareseptit
Jätä kommentti

Helppoa ja herkullista: sinisimpukat á la créme

 

Taivaallisen hyvää ja älyttömän helppoa ja nopeaa ruokaa niin arkeen kuin juhlaan.

 

Ja sen parempaa, mitä parempaa viiniä käyttää. Itse käytin Saksalaista Blitz Rieslingiä, joka toimi liemessä äärimmäisen hyvin.

 

Blitz on puolimakea, erittäin hapokas ja sitruksinen viini. Löydät sen Alkon hyllystä hintaan 9,40€.

Herkulliset simpukat neljälle:

2 kg sinisimpukoita

4 salottisipulia

2 sellerin vartta

3 dl valkoviiniä

2-3 timjamin oksaa

2dl kuohukermaa

1/2 punttia lehtipersiljaa

suolaa

mustapippuria

voita

___________________________

Freesaa sipulit ja varsiselleri isossa kattilassa parin minuutin ajan. Lisää valkoviini ja timjami, anna kiehua pari minuuttia. Lisää liemeen simpukat ja anna porista kunnolla muutaman minuutin. Kun valtaosa simpukoista on auki, siirrä simpukat reikäkauhalla lämpimään tarjoilukulhoon. Lisää kattilaan jääneeseen liemeen kerma, kiehauta voimakkaasti ja lisää suola. Keitä pari kolme minuuttia ja kaada liemi varovasti simpukoiden päälle siten, että mahdolliset hiekat ja muruset jäävät kattilan pohjalle.

Nauti kylmän valkoviinin ja rapean patongin kera.

(Resepti on lainattu Hanna ja Alexander Gullichsenin Safkaa-kirjasta)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s