Ruokareseptit, Viinivinkit
Jätä kommentti

Dr. Pauly Bergweiler Riesling ja Waldorfin syyssalaatti

Tämä tumman puhuva syyssalaatti on saanut inspiraationsa legendaarisesta Waldorfinsalaatista. Sitä on täydennetty tämän hetken parhailla raaka-aineilla.

Tarvitset:

2 kpl suomalaista hapanta syysomenaa

2 kpl lehtisellerin vartta

2 kpl tummia luumuja

2 dl tummia viinirypäleitä

5 cm pätkä purjoa

2 rkl tuoretta fenkolia

1 dl saksanpähkinöitä

1 prk tummaa salaattia, esim tammenlehtisalaatti

Kastike: 

2 dl kermaviiliä

2 tl sinappia

1 rkl sitruunan mehua

suolaa, mustapippuria

juoksevaa hunajaa

Tee näin:

  1. Huuhtele kasvikset ja leikkaa ne kauniiksi paloiksi (pl. lehtisalaatti). Leikkaa fenkoli mandoniilla mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi tai raasta se. 
  2. Sekoita sinappi ja kermaviili, mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Lisää se kuutioitujen kasvisten kanssa samaan kulhoon. Anna maustua hetken aikaa jääkaapissa.
  3. Hienonna saksanpähkinät sopiviksi muruiksi.
  4. Levitä salaatinlehdet laakealle lautaselle. Laita salaatinlehtien päälle kastikkeessa maustuneita kasviksia ja ripottele päälle pähkinärouhe. Koristele annos juoksevalla hunajalla ja tarjoile

Nauti Dr. Pauly Bergweilerin Rieslingin kera.

Resepti ja kuva: wtd.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s