Ruokareseptit, Viinivinkit
Jätä kommentti

Green Leaf Riesling ja parmesan -kuorrutettua kananpoikaa

600 g ohuita kananpojan rintafileitä

 2dl vehnäjauhoa ja  1 tl mustapippuria,  1 tl hienoa merisuolaa, ripaus cayanne -pippuria ja 1 rkl raastettua sitruunankuorta

2 kananmuna ja 0,5 dl valkoviiniä

3 dl micro -terällä raastettua parmesaania

Varaa kolme laakeaa astiaa. Sekoita jauhot sekä mausteet yhteen, kananmunat ja niihin haarukalla sekoitettu valkoviini yhteen ja kolmanteen parmesan -raaste.

Leikkaa kananpojanfileet kahteen tai kolmeen osaan. Leivitä ne ensin vehnäjauhossa, sitten munaseoksessa ja lopussa parmesan -raasteessa. Asettele uunipellille leivinpaperin päälle. Tämän vaiheen voit tehdä hyvissä ajoin.

Paista ennen tarjoilua uunissa 200 astetta noin 10-15 minuuttia riippuen fileiden paksuudesta. Voit myös paistaa pannulla rypsiöljyssä. Tämä määrä riittää neljälle.

Tarjoile paahdettujen munakoisojen, Padron-paprikoiden ja kirsikkatomaattien kanssa. Paahda kasviksia 250 asteessa: 1,5 cm munakoisosiivut 20-25 minuuttia, Padron-paprikat 10 minuuttia ja kirsikkatomaatit 15 minuuttia. Ennen paahtoa itketä munakoisoja 10 minuuttia laittamalla suolaa leikkauspintaan ja pyyhi se pois. Mausta kaikki vihannekset oliiviöljyllä ennen paahtoa ja suolalla ja pippurilla paahdon jälkeen. Tomaatteihin lisää myös balsamicoa ja paahdon puolivälissä veitsellä hienonnettua valkosipulia. Tee vihanneksia runsaasti niin voit nauttia niitä useampana päivänä  myös leipien välissä, pastan seassa tai antipastona. Bon appetit!

Nauti luomu Green Leaf -valkoviinin kanssa, Alkosta 9,98€.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s