Elämää
Jätä kommentti

Made in Italy

False Bay 4

Madetta, pinaattia ja sahramikastiketta

Suloinen madekala on tammikuun sesonkiruokaa. Tämän kalan ulkonäköä ei pidä kauhistua, vaan antaa kalamestarin käsitellä sen ja nauttia ruuassa maukkaasta suomalaisesta kalasta italian makuihin upotettuna.

Tähän annokseen tarvitset: sahramikastiketta, kypsiä kalapaloja, kypsiä pinaattitortelliineja, oliiviöljyssä paahdettuja kirsikkatomaattia, höyrytettyä pinaattia. Huolehdi, että jokainen aineosa on maustettu erikseen (valkosipulia, oliiviöljyä, sormisuolaa, pippuria..).

1,5 kg made nyljettynä ja fileoituna, puhdistetut liemiruodot talteen kalatiskiltä ilman kiduksia.
Keitä ensi kalaliemi: huuhtele ruodot hyvin. Laita syvään 2 l kattilaan ruodot, 8 dl vettä, 1 sipuli i cm paloina, 2 laakerinlehteä ja 5 mustapippuria. Keitä hiljalleen puoli tuntia, ei liian kovaa. Siivilöi valmis liemi puhtaaseen kattilaan ja keitä makua kasaan niin, että lientä on jäljellä noin 4 dl. Lisää 2 dl kermaa, puoli pss saframia (eli 0,25 g) ja keitä edelleen kasaan niin, että jäljellä on 4 dl kastiketta. Tarvittaessa suurusta kastiketta hiukan Maizena Vaalea-kastikesuurusteella. Lisää suola ja tarkista maku.

Tämän jälkeen kokoa annokseen kaikki osat lämpimänä ja aateloi annos ylellisellä sahramikastikkeella.
Nauti Made in Italy – annos eteläafrikkalaisen False Bay Chrystalline Chardonnayn kanssa. Tämä mineraalinen ja merellinen valkoviini sopii loistavasti vaaleiden kalojen tai vaalean lihan kanssa. Buon appetito!

False Bay annos

False Bay plo

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s