Elämää
Jätä kommentti

Mausteinen Biriyani ja Blitz Riesling 2019

Biriyani -mausteinen peruna-riisipaistos, 4 annosta

2 dl keitettyä, keltaisella tai oranssilla väriaineella värjättyä basmatiriisiä

10 kpl pientä perunaa kuorittuna ja lohkottuna

Mausteseos perunoille: 1 tl jauhetua, voimakasta chiliä, 1 tl jauhettua korianteria, 1 tl garam masalaa ja 1 tl kurkumaa

1 dl rypsiöljyä

4 keskivahvaa, isoa punaista, tuoretta chiliä, pitkittäin neljään osaan leikattuna, ilman siemeniä ja kantaa

4 kokonaista kardemummaa, 4 kokonaista mausteneilikkaa, 4 laakerinlehteä, 1 tähtianis, 1 tl kuminansiemeniä

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

4 cm inkivääriä hienonnettuna

2 kypsää tomaattia kuutioituna

1 tl suolaa

2 dl kreikkalaista jugurttia

10 kuivattua luumua kuutioituna

Tuoretta korianteria, minttua, sitruunamehua ja paahdettua sipulia.

OHJE:

Mausta perunat kuivaseoksella.

Laita laakeaan, kannelliseen pannuun öljy, lisää kokonaiset mausteet, sekä mausteperunat ja chili. Paista koko ajan sekoittaen 15 min. Varo ettet polta mausteita. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja jatka paistoa muutama minuutti. Anna kypsyä keskilämmöllä kannen alla 5-10 minuttia, riippuen perunoiden koosta. Lisää 1 dl jugurttia, tomaattikuutiot sekä suola.

Nosta lämpöä ja ja paista, kunnes öljy erottuu kastikeesta. Sekoita joukkoon loppu jugurtti sekä luumut. Anna kiehahtaa hetken aikaa. Laita perunaseos erilliseen astiaan.

Tämän jälkeen kerrosta vuoroin riisi, perunaseos ja yrtit, sipuli ja sitruunamehua pannulle. Pidä pannu lämpimänä.

Koristele inkiväärisuikaileilla, chilillä ja yrteillä.

Biriyani on ruokalaji sellaisenaan mutta sopii loistavasti myös paistetun tofun, grillatun kananpojan/ kalan/ scampien kanssa tai karitsan lisukkeeksi.

Biriyani on kuin idän pyttipannu, valmiiseen ruokaan voi myös sekoittaa tähteitä, kuten intialaista kana – taikka lammaspataa.

Ruuan tulisuuden voit säädellä chilijauheen ja tuoreen chilin voimakkuudella. Käytä itsellesi jo tutuksi tulleita chilijauhetta/hiutaleita/tuoretta chiliä.

Blitz Riesling 2019 on täydellien makupari mausteiselle Biriyanille. Viini on puolikuiva, sen kukkaisuus, oma mausteisuus, hedelmäisyys ja sopiva hapokkuus korostaa Biriyanin monipuolista makumaailmaa. Nauti makujen kirjosta niiden suussa sulaen vivahteikkaaseen harmoniaan. Mausteinen ruoka ilahduttaa syyshämärän ja pakkasten saapuessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s