Elämää
Jätä kommentti

Devil’s Rock Riesling 2019 ja juustofondue

Tulevana viikonloppuna vietetään niin Halloweenia kuin pyhäinpäivää. Vuoden pimeimpänä aikana, maan ollessa vielä mustana ja taivas raskaiden pilvien peitossa, muistelemme menetettyjä läheisiämme tai karnevalisoimme luonnon hiljaiseloa kummitusten ja tuonpuoleisen juhlintaan.

Niin tai näin, on hyvä hetki rauhoittua yhdessäoloon lähipiirin kanssa. Ihan parasta syksyistä kotoiluruokaa on juustofondue. Devil’s Rock Riesling siivittää maut niin fonduepadassa kuin lasissa.

Valitse fondueeseen dipattavaksi herkkuleipää, suomalaista päärynää ja omenaa, pikkelöityjä vihanneksia kuten kaskinaurista, makkaraa, kypsää lihaa, keitettyä rosamundaa, mitä vaan mikä tikunnokassa pysyy.

Juustofondue neljälle

  • 1 valkosipulin kynsi 
  • 200 g gruyèreä
  • 200 g appenzelleriä
  • 200 g mustaleima emmentalia 
  • 3 dl Devil’s Rock Riesling -valkoviiniä
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • 1 rkl maissitärkkelystä 
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • mustapippuria

Kuori ja halkaise valkosipulin kynsi ja hiero sillä kattilan sisäpuoli. Jätä sipuli kattilaan.

Raasta juustot. Mittaa pataan valkoviini, appelsiinimehu ja maissitärkkelys. Kuumenna sekoittaen, kunnes suuruste paksuuntuu.

Lisää juustoraasteet erissä ja anna seoksen sulaa hitaasti hämmennellen. Kun juustot ovat sulaneet, mausta seos muskotilla ja mustapippurilla. Jos fondue vaikuttaa liian paksulta, lisää tilkka valkoviiniä ohentamaan seosta. Kaada seos esilämmitettyyn pataan ja siirrä pöytään liekin päälle telineelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s