Devil’s Rock Riesling ja valkoviini-mojito

mojitovalkoviini

 

Raikas valkoviini-mojito on helppo valmistaa ja ehdoton kesäjuoma, joka sopii arkeen ja juhlaan. Voit valmistaa juoman laseittain tai isommalle porukalle koko kannullisen.

Ensin tehdään yksinkertainen siirappi (neljälle):

  • 2 rkl ruskeaa sokeria (myös valkoinen käy)
  • 2 rkl vettä

Laita vesi ja sokeri pieneen astiaan ja lämmitä mikrossa noin 30 sekuntia. Isommallekin määrälle on siirappia helppo valmistaa kun muistaa laitta vettä ja sokeria aina samanverran (1:1).

Laita lasiin ruokalusikallinen siirappia.

Lisää mintunlehtiä lasiin, sekoita ja ”murskaa” lehtiä kevyesti lusikalla.

Paloittele limet ja sitruunat ohuiksi ja lisää lasiin molempia usemapi viipale.

Kaada päälle kylmä valkoviini. Devil’s Rock Riesling on kuiva, hapokas ja kevyen sitruksinen  valkoviini, joka sopii mojitoon erinomaisesti.

Anna juoman maustua muutama minuutti ennen tarjoilua, jotta maut sulautuvat yhteen.

Devil’s Rock Riesling löytyy myös hanapakkauksessa.

JAJ_0593