Parhaat viinivinkit ja reseptit Uuden Vuoden juhlaan

 

Uutta Vuotta juhlistetaan kuplivissa tunnelmissa ja hyvässä seurassa. Skoolataan samppanjalla tai kuohuviinillä tulevan vuoden kunniaksi. On aika miettiä ensi vuoden tavoitteita, toiveita ja lupauksia.

Tässä suositukset seurusteluun, alkumaljaksi ja erilaisten ruokien seuraksi ja alla reseptit herkullisiin tarjoiluihin:

Cava Jaume Serra Brut

  • Hedelmäinen, kepeän sitruksinen, raikas ja tasapainoinen kuiva cava. Monipuolinen kuohuviini, joka sopii ruokahalun herättäjäksi, monenlaisten naposteltavien kyytipojaksi, sekä seurusteluviininä erinomainen. 8,59 €.

Taittinger Brut Réserve

  • Samppanja tekee arjesta juhlaa ja juhlasta täydellisen. Eloisa, hohdokas ja elegantti kuvaavat Taittingeria. Upean raikas kuplarakenne, tyylikäs hedelmäisyys ja hienoinen paahteisuus. Monivivahteinen, elegantti ja hyvin pitkä jälkimaku. 49,90 €.

Cava Jaume Serra Rosado

  • Laadukas rosé-cava, jossa on tyylikkäät kuplat ja maussa raikkaita punaisia marjoja. Kuiva ja hedelmäinen maku sekä intensiivinen väri. 8,90 €.

Devil’s Rock Riesling Sec

  • Loistava aperitiivi ja seurusteluviini. Hedelmäinen ja raikas hapokkuus. Piknikille ja brunssille. Sopii hienosti mitä erilaisimmille ruokalajeille, kuten blineille, toast skageneille ja mausteisille ruoille. 10,48 €.

 

 

Jaume Serra mätitartar 5

Tee lähtemätön vaikutus vieraisiisi ja valmista kylmäsavulohi-mätitartar alkupalaksi ja tarjoile Cava Jaume Serran parina.

Kylmäsavulohi-mätitartar 

150 g kylmäsavulohta

100 g muikunmätiä

50 g chorizo-makkaraa

3 kevätsipulin vartta

2 saaristolaisleivän palaa

roseepippuria

Lisäksi roseepippuria ja vesikrsassia koristeeksi ja voita leivänmurujen paistamiseen.

Murenna kaksi saaristolaisleivänpalaa muruiksi. Laita pannulle nokare voita ja paista leivänmuruja kokoajan sekoitellen, kunnes ne hieman rapeutuvat.

Pilko kylmäsavulohi, sipulinvarret ja chorizomakkari pieniksi kuutioksi. Siirrä pilkotut ainekset kulhoon ja lisää mäti sekä murskaa joukkoon hieman roseepippuria. Sekoita kevyesti.

Laita ruokalusikoiden pohjalle hieman paistettuja leivänmuruja ja päälle lusikallinen kylmäsavulohitartaria. Koristele vesikrassilla ja roseepippureilla.

Nauti alkupalana ja aperitiiviksi kuohuviinin parina.

Katso myös muut talven herkkureseptit: